چرا سنگ ایرانی بخریم؟

چرا سنگ ایرانی بخریم؟
1401/01/28 - 11:41

چرا سنگ ایرانی بخریم؟


بنا بر آمارهای جهانی کشور عزیزمان ایران بالاترین میزان تنوع سنگ را در دنیا دارد. در حالی که سایر کشورهای صاحب جایگاه در صنعت سنگ مانند هند و برزیل تنها دارای معادن سنگ گرانیت هستند و کشور ایتالیا نیز تنها دارای معدن سنگ مرمریت می باشد. در صورتی که ایران دارای معادنی از نوع سنگ مرمریت، گرانیت، کریستال، مرمر، تراورتن، سنداستون و لایم استون بوده و از میزان ذخایر قابل توجهی برخوردار است. این در حالیست که در خراسان جنوبی بیش از سی نوع سنگ با طیف های رنگی مختلف تاکنون استخراج گردیده است.



گستردگی و پراکندگی معادن سنگ ایران در سرتاسر کشور عزیزمان وجود دارد. جالب است بدانید که ۱۳ درصد سنگ چینی و کریستال دنیا در استان لرستان وجود دارند.


امروزه پس از قرن ها صنعت سنگ ایران در حالی جایگاه سوم تولید جهان را از آن خود کرده است که حدود ۶۰۰ واحد سنگبری در زمینه ی تولید و فرآوری سنگ ساختمانی مشغول فعالیت هستند و حدود هزار معدن سنگ در سراسر کشور وجود دارد که حدود ۷۰۰ معدن فعال می‌باشند. بر این اساس ایران جزو ۱۰ کشور اول در میزان استخراج سنگ های ساختمانی در دنیا می باشد.


سنگ ایرانی به صورت خام به کشورهایی نظیر ترکیه، ایتالیا و چین صادر می گردد و پس از فرآوری و بسته بندی به نام کشور تولید کننده به خود ما و کشورهای همسایه صادر می گردد.


سنگ یک ماده طبیعی و معدنی است و لزوما موقعیت جغرافیایی و یا تکنیک ساخت هیچ تاثیری بر روی آن ندارد. اکثر معادن سنگ در مناطق دورافتاده و محروم واقع گردیده اند. آن چیزی که مهم است تنوع فرآوری آن ماده طبیعی و معدنی است. زیرا سنگ و چوب موادی طبیعی و معدنی هستند و انسان هیچ نقشی در تشکیل ساختار آنها ندارد و مانند موادی از جمله آجر، سرامیک و نظایر آن که محصولاتی تولیدی بوده و می‌توان ساختار، شکل، سایز و رنگ آن ها را به دلخواه تغییر داد نمی باشند.


این یک تصور نادرست است که اصطلاحاً نام تولید را برای فرآوری سنگ به کار می بریم. زیرا تولید به معنی ترکیب و مونتاژ مجموعه ای از مواد و قطعات است. ولیکن سنگ یک ماده معدنی است که طی میلیون ها سال در طبیعت شکل گرفته و توسط انسان بسته به نوع استفاده و بهره‌ برداری فرآوری می گردد. برش، ساب، رزین و ... تماما فرآیندهایی مربوط به فرآوری سنگ هستند ونه تولید.


زمانی که یک نام خارجی بر روی یک سنگ گذاشته می شود و یا از کشوری دیگر وارد می شود، تصور بر این است که قاعدتاً سنگ خوبیست و کیفیت بالایی دارد. اما لزوما این طور نیست. کما اینکه اکثر سنگ های وارداتی به وسیله مواد شیمیایی و یا تزریقی از جمله رنگ، چسب، واکس و پولیش ظاهری شکیل و موقت دارند اما به مرور زمان زیبایی اولیه خود را از دست می دهند. با این حال می توان اذعان داشت فرآوری خوب و دقیق و نوع بسته بندی آنها در میزان فروش تاثیر بسزایی داشته است.


در چند سال اخیر سرمایه ‌گذاری خوبی در بخش فرآوری سنگ صورت گرفته است و کارخانجات سنگبری با ارتقا خط تولید قادر به فرآوری سنگ در مقیاس جهانی هستند و توانایی رقابت با کشورهای اروپایی، چین، برزیل و هند را دارند.


فرآوری هر 5 متر مربع سنگ ساختمانی روزانه برای 3 نفر به صورت مستقیم و 2 نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال زایی می نماید. در صورت خرید هر 5 متر مربع سنگ ایرانی علاوه بر جلوگیری از خروج ارز برای 5 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال زایی می گردد.


این روزها بیکاری از معضلات مهم در کشور بوده و به عنوان بزرگترین و پیچیده ترین دغدغه و مشکل داخلی کشور مطرح است. لذا هر ایرانی باید تلاش کند با خرید سنگ ایرانی مانعی را از پیش پای جوانان این مرز و بوم بردارد.

مقالات دیگر

این صفحه را با دیگران به اشتراک بگذارید